Wonen op de Bergwijkdreef

woonkamer

Als student moet je niet verwachten om in luxe te wonen en ik heb gekozen voor de wat goedkopere optie en voor mij locatie gericht het beste. Ik woon in een van de containerwoningen op de ‘Bergwijkdreef’. Deze woningen liggen op 5 minuten lopen van mijn school en zijn zelfstandige woningen. Eigen keuken, eigen badkamer, ik vind het allemaal prima.

Nu moet ik zeggen de woning ziet er van buitenaf niet zo mooi uit. Toen ik deze woning ging bezichtigen had ik me op het ergste voorbereid tot ik binnenkwam en zag hoe ‘groot’ het was! Nu moet ik wel eerst iets melden. De Bergwijkdreef zijn twee gebouwen. ‘Blok 1’ zoals de beheerder me heeft uitgelegd zijn ‘chinese’ container woningen. Deze woningen zijn een stuk lager. Ik ben 1,70m en ik kon als ik me hand uitstrekte het dak aanraken.. De woningen zijn langer i.p.v. breder en de badkamer is ook heel smal.

Ik woon in ‘Blok 2’. Deze woningen zijn 25m en verdeeld in twee brede kamers. Er zijn geen deuren tussen de kamers, maar het is gesplitst door de badkamer. Het is echt enorm hoog en de badkamer kan ik bijna te groot noemen.

Een kleine impressie, maar ik ben echt tevreden met mijn woning! Ik woon hier waarschijnlijk 1 1/2 jaar tot 2 jaar en om deze reden heb ik wel geïnvesteerd in de woning. De woning is gelegen op de grens van Diemen en het is slechts 5 minuten lopen naar station Diemen Zuid. De metro brengt je in 10 minuten naar het centrum en de huurprijs min de huurtoeslag is €350,00 all in. Hier is ook internet bij inbegrepen. Je moet alleen een router aanschaffen.

Als je nog vragen hebt of twijfelt kan je altijd contact opnemen, maar ik zal een kleine ‘rondleiding’ geven van mijn inrichting.

woonkamer

Dit is de eerste kamer. Ik heb deze foto gemaakt vanaf de voordeur. Zoals je ziet heb ik hier mijn eettafel waar ik ook aan studeer en aangezien je bijna tot niet kastjes aan de muur kan hangen heb ik ervoor gekozen een IKEA kast te kopen en hier mijn van alles een beetje in te doen. Mijn (wijn)glazen, boeken en overige spullen.

Wat je niet ziet op deze foto is mijn kleding kast. Mijn kleding kast staat in de woonkamer vanwege ruimte ‘tekort’. Ik wou liever een soort woonkamer in mijn slaapkamer en ik heb een bank in mijn slaapkamer. De kleding kast is best wel ideaal in de eet kamer en ook omdat de woning zo breed is neemt het bijna geen extra ruimte in beslag. Ik heb ook een kast van bijna 2,10 hoog.

 

 

Het lijkt nu een eenvoudige indeling, maar dit heeft me heel wat tijd gekost. Ik heb namelijslaapkamerk bij mijn ouders thuis een bed staan van 1,60m en door dit bed ging ik er eerst vanuit dat ik geen bank in mijn slaap/woonkamer kon zetten. Na veel puzzelen heb ik ervoor gekozen om een kleiner bed aan te schaffen. Het bed dat hier staat is namelijk 1,20m. Ik twijfelde eerst dat het te klein is, maar dat valt reuze mee. Zelfs met mijn vriend is het geen probleem. Ook is de bank, de well-known IKEA slaapbank. Deze bank is heel smal maar kan ik ook uitklappen tot bed. Ideal! Het kastje met rieten mandjes staat gewoonlijk in mijn eetkamer, maar door een verjaardags-etentje staat deze tijdelijk in mijn slaap kamer!

 

 

Panorama

Hier een kleine impressie. Ik ben echt blij met mijn balkon! Ik heb een balkon op het zuiden en ik woon op de bovenste verdieping. Hierdoor heb ik niemand boven mij zitten en een heerlijk zonnetje de hele dag door! Hierbij mijn kleine impressie van mijn huisje.

Voor studenten die overwegen om hier te komen wonen heb ik nog een paar tips en FAQ die ik zelf ook had:
– TV zit niet inbegrepen en al hebben je ouders geen KPN kost het je gewoon €17,50 per maand. Ik heb zelf ook een chrome cast en ik kijk meestal Netflix via mijn TV.
– Er is geen wasmachine aansluiting in de woning. Ik heb een Movewasser. Dit noemen ze ook wel een camping wasmachine. Je kan hier niet grote wasjes in doen zoals je linnen, maar het is wel ideaal. Ik was gemiddeld 1x per 5 dagen en af en toe ga ik naar de supermarkt naast de woningen. Hun wassen een volle IKEA tas (die zijn echt groot) met kleding voor €7,00. (wassen,drogen,vouwen) Vaak spaar ik dan wat was op en breng ik het met me dekbed en lakens.

Is het veilig?

Deze vraag hoor ik heel vaak, maar ik denk dat dit voor iedereen anders. Ik vind dat het nooit veilig is om ‘s nachts alleen door het park te lopen. Dus dat hier weleens iets is gebeurd kan helaas gebeuren.. Ook fietsen worden gestolen, maar we wonen in een stad. Het gebeurt. Pas op jezelf en probeer zoveel mogelijk ‘s avonds niet alleen te lopen. Ik werk vaak tot 23:00, maar aangezien ik met de metro ga volg ik gewoon de mensen voor me. Het geeft je toch een fijner gevoel.

Ook is de Bergwijkdreef een locatie waar je het zelf gezellig moet maken! Veel mensen zitten hier omdat het moet en/of hebben hun eigen leven. Ik heb veel klasgenoten in de omgeving en me baan dus ik vermaak me wel!

Verder, werk in de hoogte als je gaat inrichten en misschien een idee wat ik heb is een badkamer kast. Zoals je ziet genoeg ruimte en ik heb echt veel in deze kast zitten. Ook als je langer dan een jaar van plan bent hier te wonen zou ik gewoon investeren in je meubilair meer dan de helft zal je nog kunnen verkopen als je uit huis gaat en is dan gewoon nog in prima staat!

balkonslaapkamer

keuken20160531_125057427_iOS

11 Replies to “Wonen op de Bergwijkdreef”

 1. Hoi!

  Ik wil gaan wonen op Bergwijkdreef, maar vroeg me af of jij weet welke nummers de Chinese containers zijn, en welke de andere.
  Alvast bedankt!

  Groetjes Cheyenne

  1. Hi! 0-566 als het goed is voor blok 1 (Chinese containers) en blok 2 is 567-1050. Als het goed is staat het op studentenwoningweb! Je kan altijd reageren en bezichtigen. Je hoeft het niet direct te accepteren, maar zoals ik heb geschreven herken je de Chinese containers aan de hoogte en lengte.
   Veel succes!

 2. Heb je ook een keukentje? Ik ben van plan er ook te wonen

  1. Hi! Ja, er is ook een keuken naast mijn keukentafel. Ik zal de foto aan mijn post toevoegen! Mocht je nog vragen hebben kan je me contacten via de contact pagina.

 3. Hoi, heel fijn dat je hierover een post hebt geschreven, denk dat veel er iets aan hebben. Ik heb ook een vraag, wil er ook graag komen wonen, zijn huisdieren toegestaan? Heb een kat die ik graag mee wil nemen. (Als je dat toevallig weet) Liefs Esra

  1. Hi, fijn dat mijn post heeft geholpen. Volgens mij mag je officieel geen huisdieren hebben, maar zie ik genoeg huishoudens met katten of honden. Meer kan ik er niet van maken! Misschien tot ooit!

 4. Hey! Heb zelf net gereageerd via studentenwoningweb. Zijn die witte containers (zonder dat groene kunstwerk eromheen) de ruime bredere (waar jezelf beschreef dat je inzit)? En is het gehorig daar? Alvast bedankt!
  Groetjes, Thessa

  P.s. Je blog was echt nuttig, thanks!

 5. zijn er geen paatsen voor je fiets?

  1. Hi, ja de fietsen staan op het plein, binnen de hekken van het complex .

   1. Bedankt. En nog een vraag, zijn er in elke woning standaard meubels of andere spullen aanwezig zoals gordijnen en keukenspullen?, zo ja, welke?

    1. Hi! Nee,de woning is ongemeubileerd. Het ligt aan de vorige bewoner wat er overgenomen kan worden!

Geef een reactie