Chadore writes #16 – 10 weken later

10 weken later

Hoe vaak het eigenlijk gebeurd dat ik me bedenk als je me dit een paar maanden geleden had gevraagd.. Op het moment zit ik halverwege mijn stage en zal ik over 9 weken op Nederlandse bodem zijn. Als je aan het werk bent klinkt 9 weken veel minder zwaar. Om mijn visum te verlengen moest ik 72 uur het land verlaten wat totaal niet erg is als je daarvoor 4 dagen vrij krijgt.

Panama

Ik en een andere vrijwilligers besloten een weekendje Bocas del Toro te pakken. Een van de Panamese Caribische eilanden. Een heerlijk divers uitstapje. Eilanden bezoeken is niet iets wat je elke week in Costa Rica kan doen. Ook niet de meest eenvoudige optie. We hebben 4 dagen verbleven op  2 verschillende eilanden met een goedkoop hostel, luxueus hostel, modder jungle hikes, zeesterren spotten en andere watersport avonturen. Ik voelde me echt even op vakantie!

Sea view

 

Jungle hike  Kano Bambuda Lodge

Zeesterren strand

Werk

Werk word steeds gewoner en aangezien je marketing en promotie vooruit plant voelt het alsof het allemaal bijna voorbij is.. Ik moet op een iets harder tempo Costa Rica ontdekken, maar ik begin een beetje de kriebels naar thuis te krijgen. Lekker doen wat ik wil en niet zoals de Costa Ricaanse levensstijl het doet.

Costa Rica zal gewoon nooit mijn cultuur worden. Het mist de ambitie die ik niet kwijt kan krijgen en ik ook echt niet kwijt wil. Het had genoeg kunnen zijn voor mij na 3 maanden, maar oké nog een paar weekjes een ritme aanhouden.

Life

Al met al, het leven is er niet slechter op geworden. Ik heb twee keer per week dansles, heb een nieuwe gastfamilie die wel oprecht interesse in me toont en ik krijg snel bezoek hier in Costa Rica! Nog een paar weken mezelf aan deze levensstijl houden om daarna weer even mijn gekke spontane zelf los te geven.

jungle hike

Deze gekke ik.. Die in een veelste mooie outfit door de modder jungle ging hiken. Ik ben gelukkig niet gevallen, maar wel mijn blouse kwijtgeraakt. Ik kan me echt niet herinneren waar die is gebleven…

Geef een reactie