Chadore writes #17 – Je leert jezelf kennen!

Waterval uitzicht

Als je me kent sta ik heel vaak met veel zekerheid, ambitie en passie in me schoenen. Met de meest onzekere en onlogische stap sta ik toch te trappelen om het te doen. De eerste weken hier heb ik gedeeld dat ik niet tevreden was met me leven hier en kreeg ik in Costa Rica het antwoord: Je leert jezelf kennen! Echt even alleen zijn zal een goede leerschool voor je zijn. Het enige wat ik kan zeggen dat ik heb geleerd is dat ik mezelf maar al te goed ken.

Leerschool

Ik kan begrijpen dat dit een goede les voor veel mensen kan zijn, maar ik heb altijd gehad dat ik niet zoveel denk over wat andere mensen over me denken. Ik heb al ontdekt wat ik leuk vind en dat alleen uiteten gaan niks is om je voor te schamen. Kreukels in me shirt, uitgaan in me werk kleding of bijvoorbeeld denken over de mensen met wie ik omga. Het enige wat ik hiervan heb is geleerd is dat mensen mij meer zijn waarderen.

Dit geldt ook voor mijn blog. Ik heb ook gekozen om geen perfect plaatje van mezelf op social media te zetten. Ik weet dat ik het kan, de perfecte insta foto’s, een prachtige blog met de mooiste spots en alle leuke dingen die ik doe, maar waarom zou ik de hobbelige boottaxi dat ik oprecht mezelf van de boot zag vallen uit mijn verhaal halen?

boottaxi

-Dit bootje

Wat ik nu wel merk is dat dit allemaal in de Latijns-Amerikaanse cultuur wat minder expressief is. Als je iemand knap vind toeteren ze zonder problemen, maar alle dingen die hier omheen horen..  Do I need to say more?

Over het buitenland

In vergelijking met Oostenrijk en Spanje kan ik alleen zeggen dat jezelf zijn het meeste brengt. In Spanje had ik nooit een beste vriendin gehad in Spanje als ik niet uit me comfort zone stapte om in contact te komen met de Spanjaarden. Ik had met de Nederlanders kunnen blijven. En Oostenrijk… Al had ik iets meer binnen de lijntjes geleefd had ik er veel minder aan overgehouden.

Ik heb met elke nationaliteit wel een band proberen te scheppen ook al leefde we veel in groepjes en ik heb er zoveel aan overgehouden.. Mezelf zijn heeft me gebracht naar een vriend die over 2 weken me komt opzoeken in Costa Rica. Ja, echt waar.. Het moet toch echt een keer online.

chinese pasta Koken in Stuwo

En even over het heden

Nu mijn gast gezin een band met me probeert te scheppen voelt het allemaal anders en veel beter. Ook doen wat ik zelf wil maakt mij gewoon veel gelukkiger. Zo was ik dit weekend in Fortuna alleen en kon ik alles even doen zoals ik het wou. Wat een genot was het om weer eens sushi te eten!! Ook chillen in de warm water baden was echt niet verkeerd na het paardrijden door de regen en modder.

Hotsprings

Het gevoel van over 8 weken naar huis gaan helpt natuurlijk ook een beetje, maar mezelf kunnen zijn is een heel mooi extraatje.

Geef een reactie