Chadore writes #36 – Groetjes uit Alkmaar

Kaasmeisje

Wist je dat Chadore afkomstig is van mijn initialen, maar ook als je het goed uitspreekt klinkt als: ‘J’adore’. Dit betekent ik hou van of ik ben er dol op en daar gaat mijn blog toch wel over. In Chadore writes lees je wekelijks een update vanuit mijn persoonlijke leventje. Iets minder reizen en iets meer back to real-life. Deze keer over mijn leven in Alkmaar!

Alkmaar

Ten eerste is Alkmaar echt een leuke stad om een keer te bezoeken met je studenten OV. Een leuke stad om te winkelen, onwijs veel leuke restaurants en cafés + zelfs het strand is dichtbij. Vorige week ben ik de hele week in Alkmaar gebleven en dat is een beste mijlpaal voor mij. Gewoonlijk ben ik overal en stap ik vaak de trein in om ergens anders heen te gaan. Per 1 september heb ik geen studenten OV meer en het was ook een keer leuk om lekker te genieten in Alkmaar.

Zo ben ik dinsdag heerlijk gaan eten op het Waagplein en hebben we zelfs nog een kijkje genomen bij de dinsdag avond kaasmarkt. Als je er dan toch bent even de toerist uithangen haha!

Kaasmarkt

Park Alkmaar centrum

Verder is er echt genoeg in de omgeving te doen en te zien. Het weer is een beetje wisselvallig maar anders was ik zeker de bossen of duinen ingegaan met onze hond. Waarmee ik alsnog veel buiten ben geweest en lekker heb genoten van de paar uurtjes zon per dag.

 

Kenzo

Weekenden

Het is ook nog kermis in Alkmaar, maar daar had ik niet helemaal zin in. Wel ben ik lekker de stad in geweest voor een drankje op het Waagplein en een frietje bij Vlaminck (elke Alkmaarder kent dit). Veel weten dat ik vrijwilligerswerk doe bij Podium Victorie en aangezien ik een jaar wegga was dit echt mijn laatste werkdag, maar zal ik ze nog wel bezoeken met de opening 9 september met De Staat!

Zaterdag avond was er een uniek feest. Silent disco rooftop festival! Er waren 3 stages met DJ’s en bands, maar zo gezegd: Silent! Dit betekent dat de band elektrisch speelde en de instrumenten alleen te horen zijn via de koptelefoons, maar je het publiek en de artiesten wel hoort (mee)zingen. Het is echt een prachtig gezicht en dat op een dakterras!

Bloggen en social media

Dan wil ik jullie nog vragen om tips! Mijn blog gaat steeds beter, maar ik heb het gevoel dat ik meer bezig moet zijn met Instagram. Mijn blog heeft al 2 samenwerkingen binnengehaald en ik moet mijn e-mail echt bijhouden, dat is dus positief, maar Instagram heeft nog een kleine 300 volgers en is wel belangrijk voor mijn doelgroep en blog!

Heb jij nog tips en volg je me al op Facebook en instagram?

Instagram: Chadore_

Facebook: Chadore Travel

Geef een reactie