Hoe maak ik mijn kamer persoonlijk met 23 kg ?

In een paar weken ga ik het echte studenten leven in. Oostenrijk! Ik zal in een echte studenten stad wonen en op kamers gaan. Een campuskamer wordt compleet opgeleverd en ik hoef me eigenlijk nergens zorgen over te maken. De keuken wordt gedeeld met andere studenten en beschikt over potten en pannen. De badkamer deel ik met 1 andere student. Niks om me zorgen om te maken, maar het persoonlijk maken is toch wel leuk. Hoe maak ik mijn kamer persoonlijk met slechts 23 kg ruimbagage?

23 kg ruimbagage en 5 seizoenen kleding

Dit gedeelte was echt een stuk makkelijker toen ik een half jaar in Spanje was. Ik bedoel mijn koffer bestond letterlijk uit zomerkleding en ik verbleef in een hotel dus zelfs handdoeken en dekbedovertrekken waren te verkrijgen. Toch heeft Oostenrijk nu al meer structuur en heb ik een nette mail gekregen over wat er wel en niet is in mijn kamer. Dingen die er niet zijn, zijn een dekbedovertrek en kussenslopen.

Dit was het eerste detail dat ik dacht: ‘Dit neem ik gewoon van huis mee’. Mijn eigen dekbedovertrek maakt mijn kamer meteen persoonlijker! Maar verder.. Ik moet deze keer echt gaan wegen, want er gaat ook een lading truien in mijn koffer en laarzen. Dat zal echt een paar kilo’s wegen..

Foto’s, foto’s, foto’s …

Ik kwam voor Bali al met een tof idee. Ik zou eindelijk met mijn fotoboek beginnen en ik wou van die mini knijpers kopen en dan mijn favoriete foto’s uitprinten. Mini-knijpers vinden is nog best een zoektocht! Blijkbaar zijn deze niet altijd in de winkels. Uiteindelijk heb ik deze gescoord bij de Xenos en heb 15-20 foto’s uitgeprint om hier aan vast te hangen. 1 heel groot voordeel. Dit weeg bijna niks en kan niet breken!

Vele weten dat ik fan ben van kaartjes en daarom neem ik ook mijn favoriete kaartjes mee om ze op te hangen in mijn kamer. Ik hou echt van kaartjes, dus voel je vrij om er één te sturen als ik in Oostenrijk woon!

fotos

Waarom maak ik het deze keer wel persoonlijk

Ik had niet echt een kamer in Spanje en deze keer zal het aftellen naar mijn normale leventje 10 maanden zijn in plaats van 5 maanden. Als je je kamer deelt is het al veel sneller gezellig natuurlijk en als je de omgeving kent geeft het al sneller een huiselijk gevoel. Deze keer weet ik echt niks over mijn locaties. Misschien heb ik wel uitzicht op de bergen vanaf mijn kamer ‘Who knows?’.

Een eigen kamer met een kleine twist maakt mijn kamer toch wel een stuk leuker.

Oh en vergeet PostNL niet.

Ik raak toch een beetje gestrest om mijn kilo’s. Ik heb een koffer gevuld aan 23 kilo moeiteloos voor Bali, maar dat was zomerkleding. Deze week begin ik met pakken, maar wat als het niet past. Met een beetje hulp zijn er genoeg oplossingen als: PostNL! 10 kg opsturen is €25,00 naar Oostenrijk! Dus als ik nog geen plek heb voor mijn winterlaarzen dan stuur ik die later op. Ideaal!

Maak jij je kamer altijd persoonlijk?

Geef een reactie