De raarste dingen op universiteit IMC Krems

IMC Krems

Ken je dat? Je beseft pas dat dingen raar zijn als je er bent. Deze weken zijn me toch veel dingen opgevallen en ik moet er ook wel om lachen. Ik denk dat ik aan het eind van het semester wel meer dingen heb, maar de eerste indruk is toch het leukst. De meest unieke dingen heb ik toch echt meegemaakt op mijn universiteit IMC Krems.

Historische scholen en lokalen

Krems is een tof project gestart om historische gebouwen te behouden en heeft daarom besloten om de gebouwen om te bouwen tot o.a. universiteiten. Toen wij als Nederlandse studenten dit gebouw binnen kwamen stonden wij met volle verbazing te kijken. Een kerk, een fantastisch uitzicht en lokalen die musea’s hadden kunnen zijn. Ook hebben wij enkele lessen in een ondergrondse grot. Een grot die omgebouwd is tot enkele klaslokalen, wie verzint het!

IMC Krems

IMC Krems
– IMC Piaristengasse Krems

IMC Krems

Leraar bedanken en kloppen

Ik zit al 17 jaar op school, maar ik kan me niet herinneren dat ik een vaste leraar elke les echt bedankte voor de les. Als iemand een gastles komt geven dan klap je voor de gast of bij een vaste leraar ‘Thanks, tot volgende week!’. Mijn eerste les zat ik met een Mexicaans meisje en toen de leraar aankondigde dat de les bijna over was en ons een fijne dag wenste begon iedereen te kloppen. Ja, kloppen als in kloppen op je tafel. In plaats van het begrijpen schrokken wij van dit onverwachte gebaar. De les erna gebeurde het weer en zijn we gaan vragen waarom het werd gedaan.

Klappen wordt als ongemakkelijk gezien tijdens een les en je weet nooit echt wanneer je moet stoppen. Hierdoor om de leraar te bedanken voor de kennis die hij met jou deelt (ja echt) kloppen de studenten op de tafel en verlaten daarna de les. Ik heb er nooit zo over nagedacht, maar het is eigenlijk heel respectvol!

Alleen maar bruisend water

Ik vergeet nogal vaak wat. Dingen als mijn flesje water van thuis of mijn lunch. Het was me al opgevallen in de kleinere supermarkten dat er geen mineraalwater wordt verkocht! Ik heb 3 keer de miskoop gedaan van bruisend water in plaats van mineraalwater. Hetzelfde geldt voor de universiteit. Als je een flesje water wilt kopen kan je alleen bruisend water kopen of uit een apparaat mineraal water halen (dus nog steeds geen flesje).

Ik denk dat ze hun water zelf zuiver genoeg vinden en het nut er niet van inzien. Daarnaast heb ik nog geen simpele cafetaria ontdekt in plaats van een restaurant. Vergeten ze nou nooit iets of is ijskoud water niet echt een ding hier..?

Piaristengasse  piaristengasse

(Mijn excuses, maar ik heb zelf nog geen tijd gehad voor een goede foto!)

Bij achternaam aanspreken

Heel veel succes met mijn achternaam.. 

De eerste les heb ik echt gedacht: ‘Wow, wat heeft iedereen moeilijke namen zeg!’. Niet veel later kwam ik erachter dat ze eerst de achternaam zeggen en soms daarna de voornaam. Met namen als Hofmann en Schiller valt dat wel mee ja, maar met mijn achternaam verbaas ik me hierover en hetzelfde geld voor de Spaanse namen.. Succes leraren!

Last but not least…

Een HBO opleiding is slechts 3 jaar waarvan 1 jaar studeren en stage (in het buitenland) kan zijn! Ook is het lesgeld +-€800,00 en heb ik al 4 excursies dit semester. Raar maar waar.

8 Replies to “De raarste dingen op universiteit IMC Krems”

  1. Woow, wat een gave lokalen. Prachtig zeg!

    1. Het is bijna een genot om les te hebben!

  2. Wat een bijzondere ervaring! En tjee, wat een schitterende leslokalen! Leuk stukje.

  3. Haha… wat een belevenis! toch wel erg leuk om het mee te maken, een keer weer iets anders. Ook een heel apart gebouw, super.

    1. Zeker en dan verbaas je je over je eigen gewoontes 😉

  4. Wat een mooie ervaring. Leuk om te lezen.

Geef een reactie