Hacienda Guachipelin – Rincon de la vieja

hacienda guachipelin

Ik ben een echte student die zoekt voor de voordeligste optie, maar wel tegen goede voorwaarden, locatie en kwaliteit. Rincon de la vieja stond echt hoog op mijn lijst, maar het park is alleen met auto te bereiken. Aangezien ik geen auto heb was de keuze al snel op een tour. Na wat onderzoek kwam ik al uit bij Hacienda Guachipelin! Een voordelige optie om de regio te ervaren tegenover luxe!

Accommodatie

Deze Hacienda is gelegen op het terrein van het nationaal park. Hierdoor moet je ook echt een reservering hebben om deze omgeving binnen te komen. De accommodaties zijn ruim en beschikken over lokale douche producten, heerlijke bedden en een locatie dichtbij het zwembad en het restaurant. Als je in Costa Rica woont ga je een goede douche waarderen.

Dit klinkt allemaal heel simpel, maar het allermooiste aan deze accommodatie zijn de faciliteiten. In het park zijn er verschillende wandelpaden en hikes. Er zijn twee watervallen buiten het nationaal park en daar heb jij als gast van Hacienda Guachipelin gratis entree tot terwijl je er gewoonlijk 10 dollar voor zou betalen.

De regio beschikt ook over warm water bronnen waar je als gast gratis entree tot hebt met handdoeken en kluisjes!

De regio tot jouw beschikking

Als je geen auto hebt kan je echt alleen het nationaal park bezoeken en zal je daarna een taxi terug pakken naar het centrum. De accommodatie geeft je toegang tot een shuttle die 4 x per dag rijdt en stopt bij de waterval, nationaal park en de warm water bronnen. De tijds indicaties zijn ideaal om deze plekken te bezoeken. Ik reisde alleen naar Hacienda Guachipelin en betaalde €77,00 per nacht inclusief ontbijt. Deze prijs moet je vergelijken met een standaard dag tour van +-€100,00.

Ik had uiteindelijk twee volle dagen in deze omgeving en als ik niet alleen had gereisd had ik graag 2 nachten willen blijven. Ik had een beetje tijdsdruk omdat ik de laatste bus moest pakken, maar ik heb alsnog veel gezien in Rincon de la vieja.

Wat heb ik gedaan?

Mijn verblijf was kort maar krachtig. Na check in rond 2:30 heb ik heerlijk geluncht. Alle producten zijn lokaal en dit waren de beste fajitas ooit! Hierna pakte ik de eerste shuttle naar de warm water bronnen om heerlijk te relaxen na een reis van 7 uur. In de avond heb ik lekker bij de bar wat gedronken om in de dag erna vroeg op pad te gaan.

Ik ben na het ontbijt met chefs die je tortilla wraps en eitjes voor je klaarmaken naar de shuttle gegaan voor mijn eerste stop: Het nationale park. Hier heb ik op aanbeveling van een gids de route van ‘Las Pailas’ gelopen deze duurt ongeveer 2 uur. Je loopt door 3 verschillende natuurgebieden en ervaart een uniek stuk Costa Rica! Vanuit het nationale park kon ik lopen naar één van de watervallen met gratis entree en heb ik nog een gedobberd in het water.

Hierna ben ik opgehaald door de shuttle om uit te checken en heb ik gerelaxt bij het zwembad en daar ook geluncht met een vers sapje.

Meer informatie:

Waar: Hacienda Guachipelin, Rincon de la vieja, Guanacaste
Hoe: Het park is alleen met de auto of taxi te bereiken. Een retour met de taxi kost +-50 dollar.
Hotel overnachting: Hacienda Guachipelin
Wat is inclusief: Shuttles, entree tot de watervallen en warm water bronnen, ontbijt.
Activiteit: Alles was inclusief in het verblijf ex. entree nationaal park.

Geef een reactie