Rincon de la vieja – Nationaal park

Rincon de la vieja

In Costa Rica hebben de kantoren donderdag en vrijdag vrij. Hierdoor kon ik eindelijk wat verder reizen en iets wat echt op mijn lijstje stond was: Rincon de la vieja. Ik weet niet waarom, maar deze actieve vulkaan sprak mij echt aan. Een nieuwe regio en blijkbaar niet zoveel bezocht door het grote publiek.

Rincon de la vieja

Rincon de la vieja is een vulkaan in het westen van Costa Rica. Het ligt in de regio Guanacaste en de vulkaan is actief! Ik was eerst van plan om een tour te doen naar deze vulkaan met een hike. Het nationaal park bestaat uit watervallen, warmwaterbronnen en het park zelf. Hierdoor was er een standaard tour tegen de €100,00 aan. Uit nieuwsgierigheid was ik benieuwd naar de accommodaties in het park en kwam ik terecht bij Hacienda Guachipelin.

Hacienda Guachipelin

Ik zal hier snel een uitgebreide review over schrijven, maar het was echt een win win. De accommodatie kostte mij doordat ik genius member ben bij booking.com €80,00 voor een tweepersoons kamer. Een kamer in deze accommodatie is inclusief: entrees tot de watervallen, warmwaterbronnen, ontbijt en shuttles naar alle locaties in het park. Het was echt ideaal en uiteindelijk voordeliger dan één dag tour.

Nationaal park Rincon de la vieja

Ik heb met twijfel gezeten of ik wel zou gaan. Dit park was niet inclusief bij mijn verblijf en er was al zoveel te zien in de 2 dagen die ik had. Uiteindelijk ben ik toch gegaan met het idee dat ik probeerde in 2 1/2 uur het park en de waterval te doen. Eenmaal bij aankomst vertelde een gids mij dat de trek ‘Las Pailas’ de beste trek was om het park te ervaren. Ze hebben me niet teleurgesteld!

Ik moet video’s maken voor mijn werk en hierdoor even een andere manier om het te ervaren. Wat vinden jullie ervan? De trek ‘Las Pailas’ bestaat uit +-5 uitzichtpunten en 3 verschillende natuurgebieden. Je hebt het regenwoud, de savanne en de vulkanische gronden. Onwijs gaaf! De trek duurt 2 uur en je komt elke +-20 minuten in een nieuwe omgeving.

Dit is het eerste nationaal park waar ik echt wel nog een keer heen zou gaan! Mijn favoriet tot nu toe.

Omgeving

Rincon de la vieja heeft buiten het park om warmwaterbronnen; hier kun je de modder van de modderpoelen op je huid smeren. De modder zie je actief in het park wat mijn ervaring compleet maakte.

Er zijn meerdere watervallen en mocht je in het park verblijven kan je daarna heerlijk genieten bij het zwembad van het windje op 800 meter hoogte. Deze regio Guanacaste is gemiddeld 35 graden in het hoogseizoen, maar op de berg/vulkaan is het 30 graden. Je wordt tenminste lekker snel bruin!

Meer informatie:

Waar: Het nationale park: Rincon de la vieja, Guanacaste
Hoe: Het park is alleen met de auto of taxi te bereiken. Een retour met de taxi kost +-50 dollar.
Hotel overnachting: Hacienda Guachipelin
Het park: 15 dollar voor park entree
Activiteit: Alles was inclusief in het verblijf ex. entree nationaal park.

Verwen jezelf! Kijk mijn gehele promotie filmpje hier:

3 Replies to “Rincon de la vieja – Nationaal park”

  1. Lijkt me een zalige plek! Vooral de warmwaterbronnen en de modder *-* Ik ben dicht bij Costa Rica geweest maar er jammer genoeg nooit geraakt. Hopelijk volgende keer dat ik in Centraal-Amerika ben!

    1. Ik woon hier tot half Juni dan zal ik een lijst vol aanbevelingen hebben!

  2. Costa Rica lijkt me echt prachtig! Mooie videobeelden heb je ook gemaakt.

Geef een reactie