Bambuda lodge

Bambuda lodge

Vorige week heb ik een flinke reis gemaakt naar Bocas del Toro. Bocas del Toro is een eilanden groep van Panama en is echt een plek waar je echt even opzoek kan gaan naar het Caribische gevoel. Met eilanden als Isla Solarte en accommodaties als Bambuda lodge is er echt voor ieder wat wils. Mijn verblijf bij Bambuda Lodge heeft echt, maar dan ook echt mijn midweek compleet gemaakt.

Bocas del Toro

Vorige week heb ik geschreven hoe je reist naar de eilanden groep Bocas del Toro vanaf Costa Rica en de grensovergang. Bocas del Toro zijn hoofdeiland is Isla Colon, hier vertrekken dan ook de boottaxi’s van het vaste land vandaan. Met hetzelfde bedrijf genaamd: Valencia kan voor een vaste prijs per persoon reizen naar andere eilanden. Bambuda Lodge is gelegen op Isla Solarte en beschikt over zijn eigen ‘dock’. Alle boottaxi’s weten deze accommodatie te vinden, want is een waarbenoemde speciale accommodatie te wereld.

Bambuda Lodge

Bambuda lodge is afgelegen in de jungle van het eiland Isla Solarte. Het beschikt als enige van deze eilanden groep over een zwembad met uitzicht over de zee en echt veel meer activiteiten. Ik denk dat deze accommodatie uiteindelijk voordeliger is dan andere, want ze beschikken over veel activiteiten.

Ik verbleef zelf in de hostel kamers, maar de accommodatie beschikt ook over andere privé kamer types. Één belangrijk detail dat je moet weten is dat Bambuda lodge focust op een groepsgevoel en niet op een privé gevoel. Bambuda Lodge is zo afgelegen dat je bijna verplicht bent om in de accommodatie te eten of je hebt zin om een watertaxi te pakken.

Bambuda Lodge

De maaltijden

Er wordt ontbijt, lunch en diner geserveerd, maar alleen op de vernoemde tijdstippen. Ze hebben gelukkig wel rekening gehouden met een betaalbare prijs voor hun ruime maaltijden. Een lunch kost gemiddeld 6 dollar en een diner tussen de 10 en 15 dollar. Alles wordt gedurende je verblijf op je naam gezet en wordt aan het einde betaald bij check out. Gelukkig hebben ze een gratis water tap zodat je je niet hoeft uit te drogen op een lager budget.

De lunch is dagelijks hetzelfde menu, maar het diner wordt om 16:30 aangekondigd. Dit zijn gemiddeld 4 maaltijden waarvan één vegan zal zijn. Je moet je diner wensen indienen voor 18:30 en daarna zullen alle maaltijden in groepsverband serveert worden. Een leuke manier om met elkaar in contact te komen!

Buiten dit om beschikt Bambuda Lodge over jungle boots, want ze beschikken over een modderige jungle route/hike. Een echte aanrader om verschillende natuur en dieren te ontdekken.

De activiteiten

Bij Bambuda lodge zal je je niet vervelen. Ze hebben avond entertainment en heel veel uitrusting te huur. Zo huurde wij een kajak voor 4 dollar per uur en snorkel uitrusting voor de hele dag voor 1 dollar! Dat kan je echt nergens goedkoper vinden. Op 10 minuten zwemmen van de dock (je kan de hele zwemroute staan) is een prachtig koraalrif en de kajak bracht ons ook naar veel unieke plekken en een restaurantje op iets dat voelde als een onbewoond eiland.

Kano

Aanbeveling

Mocht je tijd hebben dan raad ik je echt aan om een verblijf bij Bambuda Lodge toe te voegen aan je reis naar Bocas del Toro. Een minimum van 2 nachten moet genoeg zijn om gebruik te maken van de activiteiten.

Jungle trail

Waar: Bambuda Lodge, Isla Solarte
Hoelang: Minimaal 2 nachten
Hoeveel: 18 dollar per nacht ex. ontbijt (Ontbijt: +-5 dollar, Lunch:+-5 dollar, Diner: +-15 dollar.
Activiteiten: Jungle boots en hikes, zwembad, opblaasbanden, volleyballen gratis tot je beschikking en te huur: snorkelen, kajaks, boot taxis.

Hoeveel was ik kwijt? Ik was voor 3 dagen 75 dollar kwijt met belasting.

 

 

Geef een reactie