Van de grens Costa Rica naar Bocas del Toro – Panama

Sea view

Vorige week moest ik de grens oversteken om mijn visa te verlengen in Costa Rica. Hiervoor ging van de grens van Costa Rica naar Bocas del Toro – Panama. Ik had gekozen om 5 dagen te relaxen op deze eilanden! Het was een flinke reis en met het stappen plan voor de grensovergang dacht ik ook te delen hoe je verder reist.

Grens naar de boot

Eenmaal langs de douane in Panama loop je terug naar het taxi punt waar ze op het moment (April 2018) met vaste prijzen werken. De prijs was 7 dollar per persoon en we hebben gewacht tot het minibusje vol was om naar de boottaxi voor Bocas de Toro te reizen. De reis duurde ongeveer 45 minuten met de taxi.

De taxi zet je bij het boottaxi bedrijf ‘Valencia’ af en er is nog een boottaxi naast dit bedrijf. Valencia vraagt een prijs van 6 dollar per persoon voor de rit naar het centrum van Isla Colon, Bocas del Toro en 10 dollar voor een retour ticket. Volgens medereizigers was de andere boottaxi 5 dollar per persoon, maar deze zet je af aan de andere kant van het eiland. De meerderheid verblijft in het centrum van Isla Colon waar Valencia stopt.

boottaxi

Boottaxi

Ik had op het internet alleen gelezen over een ferry. Deze ferry duurt dus erg lang en is het niet waard. De meerderheid gaat met boottaxi’s en dit is niet hetzelfde comfort als een ferry, maar wel een korte rit van slechts 30 minuten. De boottaxi gaat elk half uur tot 18:00 vanaf Isla Colon en bergt alle bagage voorin. Je zit op één van de bankjes met zwemvest. Ja, welkom in Latijns-Amerika.

Isla Colon

Eenmaal aangekomen op Isla Colon zag ik de zeesterren in het water en was Coconut hostel op loopafstand. We hadden gekozen om een keer niet in Selina te verblijven vanwege de prijs/kwaliteit, maar ik moet zeggen dat ik hoogstwaarschijnlijk voor een ander hostel had gekozen als: Calipso hostel.

Coconut hostel: Een echt on a budget hostel in het centrum. We betaalde voor een kamer met A/C 10 dollar per nacht met ontbijt. Zonder A/C was het slechts 8 dollar geweest. Dat is natuurlijk geen geld! Hiervoor heb je dan ook geen bar of badkamer aan de kamer.

Selina hostel: Zit aan het water en voldoet aan de standaard kwaliteit als stopcontacten naast het bed, entertainment en badkamer aan de kamer. Toch was dit hostel 18 dollar per nacht ex. ontbijt. Het ontbijt dat gemiddeld in Costa Rica 4 dollar kost. Voor deze prijs kan je op Isla Colon met twee personen in een hotel slapen. De locatie was prachtig aan het water, maar het staat bekend om de luide muziek, ook kost een lokaal biertje in Selina 2.50 dollar en gewoonlijk in een bar 1.50…

Calipso hostel zag er goed uit, maar hier heb geen bezoekje aan gebracht iemand ervaring?

Prijs informatie:

Taxi grens naar Almirante: +-7 dollar persoon, terug betaalde we met onderhandelen 7,50 dollar.
Valencia boottaxi : 6 dollar enkele reis, 10 dollar retour.
Boottaxis: Valencia werkt met vaste prijzen per persoon naar vele eilanden.
Hostel: Zie links is tussen de 8-18 dollar, maar een hotel is al te vinden voor 30 dollar per nacht!

Hoeveel tijd?

Je hebt genoeg aan 2 dagen op Isla Colon. Een leuke tip is om een water taxi te pakken. We hebben gelezen dat Carenero een ideaal eiland is om te snorkelen. De watertaxi is slechts 1 dollar per persoon! Wij zijn dag 3 doorgegaan naar Bambuda Lodge. Dit hostel is gelegen op Isla Solarte. Ik zal meer vertellen over dit hostel, maar een groot voordeel is dat ze beschikken over veel faciliteiten voor rendabele prijzen. Zo huurde wij snorkel benodigdheden voor 1 dollar en een kajak voor 4 dollar voor een ruim uurtje!! Een echte aanrader. Mijn review voor dit hostel zal snel online staan, want mijn weekend Bocas del Toro was zonder hun niet perfect geweest!

Geef een reactie