Fotoblog: De weken in mijn geboortestad Alkmaar

Molen

Je weet pas wat je mist zodra je het kwijt bent. Het verhuizen naar Amsterdam was een impulsieve en logische beslissing vanwege mijn studie, maar na anderhalf jaar merk je wel wat je niet hebt in een grote stad als Amsterdam en wel een in stad als Alkmaar. Al met al, Alkmaar is eigenlijk een soort groot dorp waar ik met veel plezier woon. Deze weken ben ik een beetje de uitdaging aangegaan om Alkmaar vanuit een ander perspectief te zien en ik heb echt heel veel plezier gehad om al deze foto’s te maken!

Alkmaar

paard

Een leuk raar gevoel als internationale student is dat paarden en een molen 10 stappen van je huis hebben als iets cools gezien word. Ik weet dat dit niet een gewoonte is in Nederland, maar als je dan de hond uitlaat en langs een veulen en een molen loopt merk je toch dat dit iets unieks is!

Molen

Alkmaar centrum

park

Dit heb ik altijd al bewonderd dat wij rondom onze stad een park hebben. Een paar waar mensen zonnen in de zomer, hun ijsje opeten en misschien dagelijks doorheen moeten lopen om hun boodschappen te doen. Vroeger noemde ik deze bomen ‘Pocahontas bomen’ en ik bewonder ze eigenlijk nog steeds.

kaasmarkt

Dinsdag avond ging ik spontaan uiteten met mijn ouders in het centrum van Alkmaar. Uiteindelijk zijn we gestrand bij Mylos op de hoek van het welbekende Waagplein. Een plein vol met gezelligheid en een uitvalsbasis na een dag winkelen. Daar zit je dan met je avond eten en een wijntje te kijken naar kaasdragers op een zonnig terras.

Het kan gewoon! Het is niet te druk, niet gereserveerd en een plekje om u tegen te zeggen. Hierna heb ik toch nog even een kijkje genomen op de kaasmarkt en een heerlijk stukje kaas gegeten. Wij zijn en blijven kaaskoppen.

 

Kaasmeisje

Ik studeer nu 2 jaar HBO toerisme en één van de magische trucs voor een bruisende stad is een icoon. Iamsterdam bijvoorbeeld en sinds kort hebben wij in Alkmaar ‘Het kaasmeisje’. Een enorm leuke foto spot! Ik denk dat Alkmaar meer toerisme kan aantrekken, want hotelkamers voor €100,00 goedkoper en 35 minuten met de trein van Amsterdam.. Zie ik een gat in de markt?

kanalen

Oh en we hebben ook schattige kanalen!

Drankjes en gezelligheid!

Nu wil ik als laatste de gezelligheid promoten. Een heerlijk terrasje pakken of Waagplein, live muziek bij ‘Stadsstrand de Kade’ of een dakterras feest of een concert van een bekende Lucas Hamming, Lil’Kleine in Podium Victorie. Alkmaar heeft het!

Silent disco

Waarom al deze promotie nou?

Ik ben een toerisme studente en ik zie echt veel potentie in Alkmaar. Nu ben ik een jaar naar het buitenland en hoop ik dat Alkmaar blijft groeien als prachtstad. Ik denk ook dat ik stiekem in Alkmaar zou willen blijven of een lekker appartementje dichtbij het centrum terwijl ik verder de wereld ontdek. Alkmaar blijf groeien!

Geef een reactie