Chadore writes #15 – Een Europees leven

Wist je dat Chadore afkomstig is van mijn initialen, maar ook als je het goed uitspreekt klinkt als: ‘J’adore’. Dit betekent: ik hou van of ik ben er dol op en daar gaat mijn blog toch wel over. In Chadore writes lees je wekelijks een update vanuit mijn persoonlijke leventje. Iets minder reizen en iets meer back to real-life. Als je volgt weet je van de mijn laatste deel van: Wonen in een gast gezin en na al deze gebeurtenissen ben ik in een Europees leven beland.

De realiteit

Na alle gebeurtenissen heb ik met veel vrienden en familie aan de telefoon gezeten met het idee van: ‘Het kan nu alleen maar beter worden.’. Ik ben nu halverwege en aangezien ik alle een beetje een leven had opgebouwd hier zijn er alleen maar positieve dingen bijgekomen. Als ik nu thuis kom heb ik vaak een kort praatje en hierdoor ga ik uiteindelijk een uur later naar bed.  Wat na een bedtijd van 20:30 veel beter is!

Vorige week vloog dan ook echt voorbij! Opeens was het donderdag en dat gevoel heb ik een hele tijd niet gehad.

Mijn week

Deze week is er een 10-daags kunst festival in San Jose en dat bestaat uit dansen, theater, musical en bands. Het voelde als een Europees leven lekker in de na middag naar een festival en praten met vrienden. De temperatuur was ook echt een perfect Nederlands festival weertje.

Verder dans ik nog steeds op maandag en donderdag alleen ga ik nu heen met taxi.. Hierdoor kost het allemaal meer tijd, maar uiteindelijk is het ook lekker. Mijn nieuwe kamer heeft een aparte badkamer en keuken voor de gastkinderen en hierdoor voel ik me niet ongemakkelijk om na mijn dansles te koken. Ik eet zelf vaak laat en hiervoor voelde ik me daardoor ongemakkelijk tegenover mijn gast ouders.

Alles valt een beetje op zijn plaats nu. Het is alsof ik weer in Amsterdam woon. Af en toe haal ik eten af voor 2 dagen en vooraf wat eten koken om mee te nemen naar het werk. Het enige wat mist is me scooter hihi.

Al met al de tijd is aan het vliegen. Deze week ‘moet’ ik naar Panama om mijn visa te verlengen en nog 10 weken te gaan hier in Costa Rica. Ik heb nog minimaal 5 plekken die ik moet bezoeken dus ik zal druk zijn tot mijn laatste week.

¡Pura vida!

What else?

Ik heb er lang over na gedacht, maar ik ga mijn dagboek blogs: Chadore writes schrijven in twee talen. De vrienden met wie ik contact heb praat ik 50/50 in een vreemde taal en daarom denk ik toch dat het leuk is voor hun en mijzelf dat ik ze ook op deze manier op de hoogte kan houden. Voor de andere blogs blijft het moeilijk, want ik schrijf vanuit een Nederlands perspectief. Een voorbeeld is mijn blog over het visum. Wij hebben in Nederland een 90 dagen visum, maar dat geldt echt niet voor elk land.

Geef een reactie