Een stopover in Singapore – Hotel + highlights

marinabay

Na een heerlijke maand in Bali ben ik naar Singapore gegaan voor een paar dagen om deze stad te bezoeken! Een stad die ik niet snel zal vergeten. Alles is nog zo nieuw en modern. Een ander leuk detail was dat wij er waren met independence day aka. overal stond in grote letters : ‘Happy birthday Singapore!’. We kwamen rond 11 uur aan in ons hotel en hebben 3 dagen gehad gedurende onze stopover Singapore. Genoeg tijd om deze stad te ontdekken dus!

Porcelain Hotel by JL Asia

Wij verbleven in het Porcelain hotel in hartje Chinatown. Ik vind het een ideaal hotel voor een stedentrip. De kamers zijn perfect, maar smal. Ik weet echt niet hoe de meeste bloggers mooie foto’s maken van de kamers in een hotel, maar ik had daar niet de ruimte voor (zoals ik zei: smalle kamer). Wij hadden de superior kamer geboekt met 2 aparte bedden en hierdoor leek het al ruimer dan de kamer van onze vrienden. Verder blijft de locatie geweldig. In 15 tot 20 minuten loop je naar Marina bay en Chinatown is om de hoek. Er is ook nog een lekker foodcourt op enkele minuten lopen en de metro stop is om de hoek! Wat heb je nog meer nodig op een stedentrip in een wereld stad? Wij waren de hele dag de deur uit!

porcelainsingapore

De prijs was gemiddeld €40/45 euro p.p.p.n. en dan te bedenken dat een hostel al minimaal €20,00 kost in Singapore wordt dit beschouwd als gemiddeld. Ik zou het zo weer boeken. Ik moet erbij zeggen dat als ik terug ga naar Singapore, ik liever geen student meer ben en in een 5* hotel zou willen verblijven.

Chinatown

Chinatown was dus echt om de hoek en op dag 1 waren we hier al uren aan het snuffelen naar leuke souvenirs en lekkere eettentjes. Om de hoek is nog een gave tempel en wij hadden gegeten bij een foodcourt verderop. Ik had noodles met dumplings en fa chong voor €2,20..!

Chinatown is ook wel echt de plek voor souvenirs en om leuke handige gadgets te kopen. Alle soorten en maten Iphone hoesje en bagage labels en hele leuke huiselijke spulletjes. Ik ben uiteindelijk met een budget de buurt ingestapt en heb een leuk souvenirtje voor thuis gehaald, me vertrouwde shotglas en een superleuke set met verschillende eetstokjes (het moest gewoon).

Marina bay

Marina bay is naar mijn mening echt het hart van Singapore. Om deze haven heen is eigenlijk alles. Gardens by the bay, ArtScience museum, Merlion, Nationale gallerij, Marina bay sands hotel, winkelcentra’s etc. Al deze plekken heb ik bezocht en er zijn een paar verplichtingen

Marina bay sands hotel

Bezoek het Marina bay sands hotel en ga naar de 57e verdieping! Wat een uitzicht!

Marina bay sands hotel

marina bay

Een rondje Marina bay is mooi meegenomen voor veel trekpleisters: Merlion

Gardensbythebay

Gardens by the bay is nog erg recent gebouwd en er is ‘s avonds ook een prachtige lichtshow, neem een ochtend of een middag om deze plek te bezoeken en trek je gympen aan. Het is groots en ik heb er uren rondgestruind. Buiten dit om zijn er botanische tuinen en veel bezienswaardigheden. Wij hebben het totale pakket genomen voor €20,00.

gardens by the bay

Het winkelcentrum van Marina bay is ook een ervaring! Wij hebben daar twee keer heerlijk gegeten met lekkernijen als dim sum, gyoza en ramen soep. Oh en een klein detail, er varen gondels in het winkelcentrum en het is gigantisch. . Ideaal aan de winkelcentra’s in Singapore is dat je beste afstanden daardoor binnendoor kan leggen in plaats van het benauwde Singapore. Ja, er zijn echt zo veel en zulke grote winkelcentrums. Zo ben ik 3 hotels gaan bezoeken (Goals: Volgende keer slaap ik 5*) en waren deze hotels verbonden met een winkelcentrum ideaal!

Marina bay Marina bay

Het ligt hoogstwaarschijnlijk aan de exhibitie, maar wij zijn naar het ArtScience museum geweest en zo waren wij de hele middag zoet. De exhibitie op het moment ging over het mens en robots. Zo hebben wij met een robot gecommuniceerd die net een mens lijkt en zelfs een skype gesprek kan opstarten. Ze had ook nog humor.

Absurde ontwikkelingen, echt waar. Ik denk dat ik hier nog een volledige post over schrijf, want het is iets wat je aan je trip moet toevoegen!

Geef een reactie