Wees interactief in het ArtScience museum Singapore

Gedurende mijn bezoek in Singapore was er in het ArtScience een supergave exhibitie: Human ‘The future of our species’. Het was enorm interessant en stiekem een beetje eng. In het verleden konden we niet bedenken dat we niet zonder elektronica zouden kunnen en zie ons nu. Het Artscience museum Singapore heeft altijd gave exhibities en wij hadden ook de Social media exhibitie en andere bezocht.

The future of our species : Nadine

Deze exhibitie vond ik zelf wel aangrijpend. Van het moment dat de mens besloot robot benen te dragen om hun dagelijkse bezigheden niet te belemmeren en hoe we in 10 jaar (of meer) een robot in ons huis kunnen hebben. Ik vond het indrukwekkend en toch verbaasd het me waar we al mee bezig zijn op het moment. Singapore is al druk bezig met de toekomst en zo hebben hun een robot ontworpen: ‘Nadine’. Nadine kan moeiteloos communiceren en zelfs met een beetje humor. Ze ontworpen om in de toekomst ouderen te helpen met kleine klusjes en ze gezelschap te houden. Zo noemde ze zichzelf receptioniste en kon ze ook een skype gesprek opstarten. Zie jij jezelf al je skype openen en een robot verschijnen (als je door hebt dat het een robot is..).

Nadine

VR to the next level

Buiten Nadine om, heb ik een nieuwe manier van VR brillen gezien en daar schrok denk ik elke persoon van. Er waren slechts 10 time slots per dag, maar dan kon je via VR van lichaam wisselen met de persoon tegenover. Voor mij was het een compleet vreemde jongen en ik zag hem via mijn bril als ik. Een beetje moeilijk uit te leggen. Ik zat in zijn lichaam en hij zat in mijn lichaam. Uiteindelijk zijn we met hulp van de medewerkers opgestaan en hebben we elkaar nog de hand gegeven (of mezelf) en dat was wel een vreemd gevoel.

Wat zal de toekomst ons brengen?

Vragen als of we echt tot de leeftijd 150 jaar willen leven en hoe dat er uit zou zien werd tentoongesteld in onderzoeken. De sociale media exhibitie was ook een genot, maar eerder voor kinderen. Je eigen getekende creaties tot leven brengen en je zelf getekende vis bijvoorbeeld zien zwemmen op een beamer. Dat is toch best wel cool!

Verder zijn er uitvindingen die onze generatie denk ik wel zou omarmen als robot armen die het wiegje rustig schudt of camera ogen die beweging direct volgt (ideaal als bewakingscamera!).

Ik heb een hele middag doorgebracht in dit museum en daarom hoop ik als jij in Singapore bent dat je even kijkt welke exhibitie er speelt, want Singapore is al een stap verder in de toekomst.

Geef een reactie