Wat voor soort reiziger ben ik?

Ik was aan het denken aan alle reizen die ik heb gedaan en dat ik wel een studentenbudget heb, maar als ik eenmaal op reis ben geniet ik wel ultiem. Voor nieuwe lezers en misschien wel trouwe lezers, wat voor reiziger ben ik? Wat zijn mijn favoriete accommodaties en activiteiten, want Oostenrijk en Costa Rica is natuurlijk niet in één hokje te zetten. Ik kan wel zeggen dat ik zowel solo als met vrienden reis.

Waar ga ik het liefst heen?

Het liefst ga ik naar onbekende plekken, al gaan we allemaal naar Kreta, dan wil ik wel naar Mykonos.
– Één: Het is vast een stuk goedkoper aangezien het nog niet zo populair is,
– Twee: je krijgt de kans om de échte cultuur te zien en niet de gemaakte cultuur voor toeristen
– Drie: ik hou gewoon van anders.

Op het moment woon ik in Costa Rica en mijn grootste enthousiasme gaat naar Rincon de la Vieja en Corcovado park. Ik denk dat de reden is dat ik hier ongewone dingen kan zien. Het Corcovado park heeft pumas rondlopen en moet gedaan worden met gids vanwege alle tropische dieren die giftig kunnen zijn en je hoogstwaarschijnlijk niet zelf zou spotten. Rincon de la Vieja is één van de vulkanen in Costa Rica en actief! Je kan hier een hike van 3 uur doen en het wordt je aangeraden minimaal 30 minuten op de top te blijven om misschien wel het lava te zien.

Nu ik het opschrijf klinkt het als riskante dingen. Het ding is wel met zulk soort activiteiten voor mij dat ik het super interessant vind om deze plekken te bezoeken met een gids. Dit kost inderdaad wel wat extra, maar hun weten toch veel beter waar de vogels verstopt zitten en op welk lava ik niet mag lopen. Ik vind het leren en daarna delen van mijn ervaring met een gids/local echt geweldig.

twin lakes

Accommodatie

Na een hike van 3 uur denk ik toch wel echt, tijd om te relaxen en daar geeft ik echt wel €10,00 extra voor uit. Echt waar, je verblijf boeken voor €10,00 meer kan zo een verschil maken. Ik denk ook vaak praktisch in dit opzicht. Als ik al een hotel boek met strandbedjes en een lekkere spa (bijvoorbeeld) dan 9/10 keer bespaar je hierop, want in veel accommodaties zitten deze faciliteiten inclusief.

Ja, ik slaap in hostels en hier heb ik zoveel plezier in. Je spullen dumpen in je kamer en naar de bar lopen waar je een biertje of cocktail voor een prikkie kan scoren. Toch heb ik echt wel eisen aan een hostel, ik boek nooit het goedkoopste hostel en de goedkoopste kamer. Mijn voorkeur gaat naar een hostel kamer met 4/6 bedden, zwembad en een bar. De reden hierachter is dat ik snel in contact kan komen met de andere gasten in het hostel en ik niet in mijn kamer hoef te zitten. In je resort lig je toch ook 80% bij het zwembad? Een badkamer aan de kamer is ook een echte must.

Voorbeelden van mijn favoriete hostels: Oasis hostels, Selina hostels.

Mijn accommodatie is eigenlijk nooit meer dan €25,00 p.p.p.n.

white coconut cottage

Dit is een goed voorbeeld als ik niet alleen reis: http://www.chadore.nl/chadore-travel/bali/heerlijk-overnachten-op-gili-trawangan-white-coconut-cottage/ 

Eten

Ik was deze bijna vergeten. Eten maakt of breekt mijn vakantie echt. Hier ben ik ook anders in als ik uiteten ga en iets is veel goedkoper in het land (vis bijvoorbeeld) dan bestel ik het sneller. Zonder lokaal eten ga ik ook echt teleurgesteld naar huis en uiteindelijk is het voordeel van lokaal eten ook dat het zoveel goedkoper is. Een traditionele casado is hier in Costa Rica €4,00/5,00 met drankje en een pizza is +€6,50 ex. drankje.

Je zal niet elke dag enthousiast worden van dezelfde traditionele maaltijd als de locals, maar al eet je 70% van de tijd lokaal eten, je bespaart zoveel geld.

casado

Mijn favoriete vakantie

Ideaal zou zijn een prachtige natuur, activiteiten als hiken, raften en lekker lokaal eten. Als je dit zo leest komen Oostenrijk en Costa Rica toch een beetje overeen (op het eten na, sorry Oostenrijk). Ik geniet ook van de luxere dingen te doen die ik oversla in Nederland.

Me nagels doen, naar de spa/hot springs en een heerlijke fles wijn bestellen met een stukje vis of vlees. Vaak doe ik deze dingen op een ideale vakantie elk één keer. Dat is waarschijnlijk waarom ik hou van Spanje. Spanje heeft ook veel gave avontuurlijke activiteiten als de Montserrat, Caminito del Rey en de vulkanen op de Canarische eilanden.

Valencia als een stedentrip