Chadore travel: Mijn wereld tot nu

Ik was aan het spelen met de lay out van mijn blog en kwam tot de conclusie dat ik op het moment alleen nog Europa en één keer Orlando, USA op mijn wereldkaart heb staan en dacht: ‘In 2017/18 komen er 2 continenten bij. Daar word ik heel blij van. Nu heb ik nooit een mooie lijst kunnen geven en wil ik in combinatie met deze blog een soort menu maken van plekken waar ik ben geweest aka. mijn wereld tot nu:

Europa: 

Spanje:
Spanje heeft mijn hart gestolen. Ik ga jaarlijks naar Spanje en in het specifiek Barcelona, Catalonië. Valencia en het noorden staan nog op mijn lijstje en daar heb ik echt wel veel cultuur kunnen ervaren in dit land!

Nederland
Nederland is mijn thuisbasis en ik heb besloten om vanaf februari 2017, 3 dagen in de week, te gaan bloggen. Hierdoor is mijn lijstje van Nederland nog te kort en zwak om te delen, maar mijn persoonlijke aanbevelingen zijn: Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Rotterdam en Texel.

Belgie:
België is om de hoek, maar tickets zijn de laatste tijd zo goedkoop dat ik net zo goed naar Polen kan vliegen. Hierdoor heb ik nog niet veel gezien, maar in april zal ik Gent bezoeken! Voor weekendjes weg met de bus en trein is het zeker aan te raden!

Frankrijk
Ik heb nooit een blog geschreven over mijn bezoeken, maar Lille is zeker aan te raden en goedkoop en eenvoudig te bereiken met de trein!

 • Parijs
 • Lille

Duitsland
Duitsland is een land die ik nog niet zo snel als eerste keus zet en hierdoor weinig bezocht, maar ik moet zeggen dat Berlijn onwijs leuk was!

Polen
Dit was echt één van de laatste landen op mijn lijstje, maar nadat ik met Poolse mensen heb gewoond in Spanje en mijn beste vriendin uit Spanje verhuisde naar Katowice was het een bezoekje waard. Wist je dat je met WizzAir als voor €20,00 retour kan vliegen?! Oh en Krakau is prachtig en de eerstvolgende plek op mijn lijstje is Gdansk.

Griekenland

 • Kreta

Turkije

 • Antalya
 • Alanya
 • Side

Oostenrijk
Oostenrijk ben ik op sport vakantie geweest. Hiken, rafting, canyoning etc. Het landschap is echt prachtig en omdat ik niet veel mensen kan overhalen om weer op sport vakantie te gaan ben ik het semester 2017-2018 in Oostenrijk!

Tsjechië
Als ik een nieuw land bezoek probeer ik het niet alleen bij de hoofdstad te houden. Zo ben ik naar Tsjechië geweest en heb ik Brno en Praag bezocht. Twee aanraders en Brno is de ideale tussenstop als je op rondreis bent!

Slowakije 
Slowakije is toch echt het beste te doen met de auto op Bratislava na. Zo ben ik voor €10,00 retour van Wenen naar Bratislava gereisd en dit is alsnog een bezoekje waard. 24 uur is wel genoeg, maar dat lees je in mijn blog!

Engeland
Engeland heeft een heerlijke cultuur alleen ik ben niet zo’n fan van dure steden, want hierdoor leven mensen meer binnen. London noem ik een show. Alles is groots en een attractie, terwijl Brighton een onwijs leuk klein stadje is aan de kust met sunday roast en high tea’s. Ik raad iedereen aan om een keer een kleinere stad te bezoeken in Engeland, want Engelsen zijn super gastvrij!

Verenigde staten:

USA

 • Orlando

Azie:

Singapore

Singapore was een tussenstop van mijn reis naar Bali in 2017. Een ideale tussenstop echt waar! Mocht je de kans krijgen om te stoppen in Singapore verleng het dan voor een paar dagen of maak een lange overstap en stap op de gratis tour bus door Singapore!

 • Singapore

Indonesië

Indonesië is uniek. Ik ben 4 weken op Bali geweest en heb vanaf hier gereisd door Bali en de Gili eilanden bezocht. De cultuur in Bali is adembenemend en ik het eiland heeft zoveel variatie! Van Balinees koken tot surfen en daarna voor een goden ritueel het water in. Bali heeft echt alles. Ik zou al teruggaan voor de massages!

Upcoming:

 • Budapest, Hongarije
 • Tirol, Oostenrijk
 • Macedonië
 • Bulgarije
 • Kosovo (onder voorbehoud)
 • Costa Rica

Ik zal deze lijst zo up to date mogelijk houden, zodat er een duidelijk overzicht is van mijn aan te raden steden en ik heb besloten om dit op de voorpagina te zetten. Ik heb meer steden gezien, maar ik heb alleen opgeschreven waar ik nog vanaf weet.

Mocht je vragen hebben over de steden, neem gerust contact met me op!

Geef een reactie